Varmesåler gir kontinuerlig varme føtter og vil på denne måten bidra til å forebygge forkjølelse og influensa. Et virus må likevel til for å bli syk, men det som gjør det ekstra sannsynlig at dette bryter ut, er at kroppens immunforsvar blir svekket når man får kalde føtter.

Virus overlever i kulde

Siden virus overlever bedre i kulde, sprer det seg også enklere. Virus vil dermed kunne feste seg til kalde slimhinner og på den måten infisere celler i kroppen din. F.eks når en smittet person i umiddelbar nærhet nyser.

Bedrifter kan spare penger

Som vi tidligere har nevnt viser forskning at den som har kalde føtter også har dobbelt så høy risiko for å bli forkjølet versus dem som ikke fryser på beina. Med varmesåler er det unødvendig å fryse på beina og risikere sykdom for den som liker utendørsaktiviteter eller jobber mye ute om vinteren. For en bedrift kan faktisk varmesåler redusere sykefraværet og spare bedriftene for mye penger. Dersom man tar utgangspunkt i gjennomsnittlig månedslønn i 2014 vil en arbeidsgiver kunne spare ca. 2190 kr daglig for hver dag med redusert sykefravær.

Allsidig bruksområde

I tillegg til å ha et godt fotfeste blant friluft og vintersportsinteresserte, brukes sålene allerede av flere yrkesgrupper i USA, deriblant: bygg og anlegg, nasjonalgarden i Alaska, oppsynsmenn, politi, US Army m.fl. Her hjemme brukes sålene blant annet av smøreteamet til Norges Skiforbund.

Ny forbedret teknologi

Proflex-til-web3Tidligere har varmesåler stort sett kommet med upraktiske batteripakker som må festes utenpå skotøy. ThermaCELL ProFlex varmesåler har imidlertid oppladbare batterier, som enkelt kan skiftes uten å måtte ta sålene ut av skoen. Med en liten og hendig fjernkontroll styrer man temperaturen i sålen enkelt. For at varmesålene ikke skal virke mot sin hensikt, sørger de også for at temperaturen ikke blir så høy at man svetter på beina, men kun holder en komfortabelt varm.