Alle har sikkert hørt at du må kle deg godt dersom du ikke ønsker å bli forkjølet. Men hva har kalde føtter å gjøre med forkjølelse? Forkjølelse årsakes av virus, så hva er da sammenhengen?

I følge Det Sunnhedsvidenskapelige Fakultet, ved Universitetet i København i Danmark, viser det seg at det faktisk er en sammenheng mellom å være kald på beina og det å bli forkjølet.

Et virus må likevel til for at kroppen skal kunne utvikle forkjølelse, men det som gjør det ekstra sannsynlig at dette bryter ut, er at kroppens immunforsvar blir noe svekket om kroppen blir kald. I tillegg overlever virus bedre i kulde, hvilket vil si at om sidemannen har rennende nese og nyser, så sprer virus seg i små duggdråper i luften. Dette vil da kunne feste seg til kalde slimhinner og infisere celler i kroppen din.

– Ja, du kan bli syk av å være kald på beina, men du vil bare kunne bli syk dersom du faktisk har vært utsatt for smitte sier Brynjulf Barexstein, allmennlege og sjefslege på Lommelegen.no [ref: KK: 31.05-2014 ])

varmetaer336x280Forskere ved Common Cold Centre i Cardiff har kommet frem til at den som har kalde føtter også har dobbelt så høy risiko for å bli forkjølet versus dem som ikke fryser på beina.

For å forebygge forkjølelse kan vi derfor anbefale ThermaCELL varmesåler med batteri som et alternativ både for å forebygge forkjølelse. I tillegg holder du deg komfortabelt varm på beina om du er mye ute på vinteren. ThermaCELL varmesåler med fjernkontroll gir deg også mulighet til å regulere varmen uten å fjerne sålen fra selve skoen.

Såler med varme kan kjøpes fra en forhandler du finner i denne oversikten eller på noragent.no